De winter is begonnen: 10 punten waar je rekening mee moet houden.

1. Gebruik een karton of deken

Je bespaart jezelf heel wat krabwerk wanneer je de ruiten de avond ervoor bedekt met een anti-ijsdeken. Ook een mat of een stuk karton helpt goed tegen bevriezing. Schuif het onder je ruitenwissers, waarmee wordt voorkomen dat de ruitenwissers vastvriezen aan de ruit.

2. Krabben? Zo dus

Krab het ijs eraf met een ruitenkrabber, nadat je de ruit hebt behandeld met ontdooispray. Vergeet ook de achterruit niet, ook al heb je achterruitverwarming.

3. Voor je instapt 

Maak je kleding zoveel mogelijk sneeuw- en ijsvrij. Hierdoor kun je condensvorming binnenin de auto voorkomen. Schakel bij het starten van de auto de recirculatiestand uit ter voorkoming van condens. Zet de airco aan en gebruik anders een doek om de ramen schoon te vegen.

4. Hoe voorkom ik dat de ruiten beslaan van binnen?

De oplossing is kattengrind. Neem een oude sok en vul deze met kattengrind. Bind de sok dicht en stop deze in een tweede sok. De korrels zullen nu langzaam het vocht in de auto absorberen. Vieze ramen zijn extra gevoelig voor condensvorming, dus maak de binnenzijde goed schoon met spiritus of speciale ruitenspray.

5. Vervang je ruitenwisservloeistof door antivries ruitenvloeistof

IJs hecht zich makkelijker aan je voorruit als die vuil is. Hou ze dus steeds zo schoon mogelijk. Moet je toch krabben, krab dan het ijs van al je ruiten: je hele voorruit, je zijruiten, spiegels én achterruit. Niets zo gevaarlijk als rijden met beperkt zicht. Je riskeert bovendien een boete.

6. Gebruik antivries ruitenwisservloeistof

Normale ruitenwisservloeistof is niet bestand tegen de vrieskou. Wanneer je deze toch gebruikt, bevriest de vloeistof en verandert je voorruit in een ondoorzichtige ijsvlakte. Het antivries spul is te koop bij iedere benzinepomp.

7. Spuit je deurrubbers in met vaselinespray

Door het winterweer kunnen deurrubbers vastvriezen. Dit is te voorkomen door de rubbers in te spuiten/smeren met vaseline of siliconenspray. Ook talkpoeder en glycerine kunnen worden gebruikt. Let op: wel eerst de rubbers schoonmaken.

8. Parkeer slim

Je huis blijft vaak lang warm en geeft ook warmte af in de vrieskou. Door dicht bij een huis te parkeren is de kans kleiner dat je autoruiten bevriezen. Ook onder bomen of overkappingen bevriest je auto minder snel.

9. Maak je eigen ontdooimiddel

Vul een spuitfles voor 2/3 met alcohol en 1/3 met water. Doe er een eetlepel afwasmiddel bij en je zelfgemaakte ontdooimiddel voor de ruiten is klaar.

10. Geen ontdooimiddel of ijskrabber, wat nu?

Het is niet de snelste methode, maar door met een plastic zakje vol heet water over de ruit heen en weer te bewegen, zullen de ruiten ook snel ontdooien. Gooi geen heet water over de ruiten, want door het temperatuurverschil kunnen ze gaan barsten.

Met deze 10 tips komt u met gemak de winter door!

Afspraak maken

Van Gils Autoschade
Koperslagerij 2 
4651 SK Steenbergen 

0167 – 563 178 

info@vangilsautoschade.nl

Schade? Klik hier!